miércoles, 1 de febrero de 2017

PERIODE VISIGOT

En el segle V, després de la caiguda de l’Imperi romà en l’occident d’Europa,  els visigots dominaren la major part d’Hispània.

Els visigots  era un poble germànic originari de Gotland l'actual Suècia que en el marc de les invasions barbares van penetraren l'imperi Romà.




Un altre poble apareix en Hispània, els bizantins, que apareixien com a continuadors de la forma de vida i cultura romanes, van ocupar el sud del territori.
Aquesta ocupació va durar poc de temps i, finalment, els visigots els van expulsar i van ocupar totes les nostres terres.

Migracions visigodes
ASPECTES MÉS IMPORTANTS A DESTACAR DELS VISIGOTS: 
  •  Adopció de la cultura i costums romanes
  • La llengua llatina
  • El dret roma
  • La religió Cristiana

En una època de turbulències i inseguretat, l’activitat econòmica havia passat de la ciutat al camp, encara que algunes ciutats van mantenir la seua importància per la presència de bisbes, com ara València, Xàtiva, Dénia o Elx, llocs convertits en seus episcopals.


Entre l'any 716 i el 725 quan els musulmans conquereixen els territoris septentrionals de la futura Catalunya i tota la Septimània, última província visigoda; així posaren fi al Regne Visigot i inauguraren el període islàmic en la història ibèrica.

És a dir el període que els visigots dominaren la península és des del segle V al segle VIII.
enllaç: més informació més informació 


No hay comentarios:

Publicar un comentario